NEWS

share-architects.com
22
Jan

SHARE Chisinau 2024: Forumul Internațional de Arhitectură

SHARE Architects organizează a doua ediție a Forumului Internațional SHARE la Chișinău, un eveniment de arhitectură și inovații în construcții, recunoscut la nivel european. Programat pentru 13 februarie la Hotelul Radisson Blu, acesta promite să depaseasca succesul ediției anterioare și să stabilească un nou standard în conversațiile arhitecturale la nivel regional, atrăgând un interes considerabil din partea comunității profesionale.

Ediția din anul precedent, desfășurată pe 28 februarie, a fost un punct de întâlnire pentru peste 300 de arhitecți, designeri și profesioniști ai industriei, fiind salutată pentru dezbaterile de substanță și pentru recunoașterea meritelor în domeniu. Forumul din acest an își propune să exploreze cu profunditate teme vitale pentru viitorul arhitecturii: “Arhitectura Fațadelor”, “Arhitectura Locuirii” și “Regenerare urbană’’. Prezentările și panelurile vor aduce în prim plan cele mai noi direcții și realizări în proiectarea fațadelor și conceperea spațiilor rezidențiale, punând accent pe inovație, durabilitate și estetică.

 

“Forumul Internațional SHARE Chișinău s-a afirmat ca un reper esențial în domeniul arhitectural. Acest eveniment se adresează arhitecților, constructorilor și investitorilor, atât publici, cât și privați, oferind o platformă deosebită pentru prezentarea ultimelor tehnologii și tendințe din arhitectura europeană și internațională. Participând la acest forum, profesioniștii din industrie pot să se informeze despre cele mai noi inovații, să creeze legături valoroase și să inițieze contacte profesionale. În plus, evenimentul nostru reprezintă o sursă de inspirație și de stimulare a creativității, constituind o oportunitate importantă pentru toți pasionații de arhitectură și design urban. Colaborarea noastră cu Uniunea Arhitecților din Republica Moldova și cu Facultatea de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova evidențiază angajamentul SHARE Architects de a combina practica profesională cu rigorile academice, promovând astfel un standard de excelență și inovație în arhitectură.”
– Florin Mindirigiu, Co-fondator SHARE Architects

 

Primii speakeri anuntati in cadrul Forumului International de Arhitectura SHARE Chisinau 2024:

Filippo Innocenti, Director ZAHA HADID Architects, UK, cu roluri cheie in proiectele semnificative ale biroului, în sectoarele transportului, infrastructurii și culturii; Etan Kimmel, Fondator Kimmel-Eshkolot, Israel, Laureat RIBA Internațional Award for Excellence; Alexandra Virlan, Senior Architect, Associate UNstudio, Olanda; Burak Ünder, Founder Under Architects, Turkey;  Anda Manu, Fondator AMA Design, Romania; Serban Tiganas, Co-Fondator Dico&Tiganas, Romania; Tatiana Lupascu, Fondator ArhForm, Republica Moldova; Serghei Marza, Co-Fondator LH47, Republica Moldova; Emil Ivănescu, Președinte OAR București; Constantin Gorcea, Co-Fondator AGD Suceava, Romania; Eugeniu Prodan, Partener Gorgona Architecture & Design, Republica Moldova; Sebastian Savescu, Fondator SAM ideas, România; Claudiu Ionescu (Romania), Mihail Andrieș (Republica Moldova), Marina Baltag, Vitalie Baltag, fondatori Balmarin (Republica Moldova).

Ediția curentă va include o ceremonie specială unde arhitectul Gheorghe Bulat va fi onorat cu distinsul premiu SHARE Opera Omnia, recunoscându-i-se realizările excepționale din carieră. Acest premiu, acordat de SHARE Architects Society, care reunește lideri ai arhitecturii din 43 de țări, reprezintă o marcă de excelență. Din 2019, premiul SHARE Opera Omnia a fost decernat unui număr de 30 de personalități remarcabile din domeniul arhitecturii din Europa Centrală și de Sud-Est.

Comitetul de organizare al conferinței este alcătuit din Florin Mindirigiu – fondator SHARE Architects, arhitect Aurelia Carpov și Iurie Povar– Președinte Uniunea Arhitecților din Republica Moldova.

Evenimentul este organizat cu susținerea partenerului oficial MEZON, partenerului strategic al comunității SHARE, Isopan, partenerilor Aluprof, Archizeit Studio, sponsorilor Alukönigstahl, Comsales Grup, Knauf Ceiling Solution, Bose partenerului media DCC Agency.

SHARE Architects invită companiile interesate să participe la expoziția care va acompania forumul, oferindu-le și oportunitatea de a se implica în mod activ în programul de prezentări. Înscrierile pentru participare sunt acum deschise. Informații detaliate despre forum și procesul de înscriere pot fi găsite pe site-ul oficial, share-architects.com.

 

Despre SHARE Architects

Misiunea SHARE Architects este axată pe promovarea comunicării, împărtășirea și schimbul de valori, cunoștințe și bune practici în arhitectură.

În ultimii 26 de ani, forumurile SHARE Architects au devenit o platformă importantă de relaționare pentru arhitecții și antreprenorii din Europa Centrală și de Sud-Est. Evenimentele SHARE Architects se desfășoară în prezent în 16 țări și au dezvoltat o comunitate de peste 50.000 de profesioniști.

 

Contact

Eusebia Mindirigiu
Director Comunicare
+40 744621300
eusebia.mindirigiu@abplus.ro