NEWS

share-architects.com
20
Oct

PickTwo Studio: Modelarea viitorului designului interior în inima Bucureștiului

Cea de-a 30-a ediție a Forumului Internațional de Arhitectură SHARE România 2023, eveniment care se va desfășura în perioada 1 – 2 noiembrie, se distinge printr-un moment excepțional: lansarea expoziției “Blueprints of Innovation: Showcasing Architecture’s Leading Firms“, în care cinci firme de arhitectură de renume din România vor marca o premieră prin prezentarea colectivă a practicilor inovatoare.

„Imaginează / vise transformate în realitate – ar  9:16”, semnată de PickTwo Studio, face parte din selecția expozițiilor la SHARE România 2023.

Despre expoziție

Expoziția se aprofundează în transformarea viselor și imaginilor în realitate palpabilă, evidențiind modul în care ideile abstracte se concretizează în lumea fizică. Această călătorie de la imaginație la realitate reflectă filozofia PickTwo Studio, care aduce visele și viziunile la viață în spații de ospitalitate, birouri și retail.

Pornind de la vastitatea universului imaginar, se trece prin procesul de materializare, ajungând la detaliile fine care dau viață viselor. În același timp, se subliniază angajamentul studioului de a găsi un concept și o atmosferă unice pentru fiecare proiect, colaborând strâns cu brandurile pentru a relata povestea lor și a inspira utilizatorii finali să devină parte din lumea creată. Această expoziție marchează și celebrează cei 10 ani de activitate inovatoare și dedicată în industria designului interior.

PickTwo Studio: „Prin intermediul tehnicilor și formelor de expresie prezentate în expoziție, propunem interpretarea proiectelor prin trei perspective:

Inovație – prin explorarea modului în care visele și imaginile evoluează de la abstract la concret, subliniind transformarea ideilor în realități tangibile.

Manifestare – prin evidențierea procesului prin care ideile și viziunile devin palpabile, dând viață spațiilor și creând experiențe unice.                                                                                                                       

Concretizare – prin accentuarea detaliilor, texturilor și nuanțelor care aduc la viață visele și le transformă în realități autentice și tangibile.

Despre birou

În inima agitată a Bucureștiului, PickTwo Studio, o pereche dinamică, redefinește designul interior contemporan. Fondatorii Radu Călin și Sebastian Mindroiu au depășit constant limitele de la înființarea studioului în anul 2013. De la restaurantul Nor, aflat la etajul 36 al Sky Tower, până la birourile viitorului reprezentate de Ogre, PickTwo este sinonim cu inovația și excelența personalizată.

Ei nu sunt doar designeri de interior, ci și povestitori care transformă narativele mărcilor în experiențe tangibile. De la ospitalitate la birouri și retail, sunt maeștri în crearea soluțiilor personalizate. Călătoria lor a început în sectorul ospitalității, dar astăzi oferă servicii complete. Filosofia lor este de a transforma visele în realitate, fără compromisuri privind calitatea, indiferent de buget sau termene.

Hotelul Sinaia, premiat în 2021, este unul dintre proiectele lor de succes. Dar influența lor se extinde și în educație, prin sprijinirea noii generații de designeri și colaborarea cu Facultatea de Arhitectură de Interior “Ion Mincu”.

Etica lor este centrată pe excelență și adaptabilitate, iar prezența lor modelează comunitatea vibrantă de design din București și dincolo de aceasta. PickTwo Studio nu creează doar spații, ci modelează viitorul cu inovație și dedicare.

Pe lângă PickTwo Studio, invitați ai primei ediții “Blueprints of Innovation: Showcasing Architecture’s Leading Firms” mai sunt ADNBA, Andreescu&Gaivoronschi, Dico&Țigănaș și AGD. Expoziția se va desfășura și cu participarea deosebită a EAA Emre Arolat Architecture și va prezenta două expoziții invitate din Cipru și Slovenia: „State Cypriot Architecture Award” și  „Arhitectura ca act de politică”, semnată de Studio Krištof arhitekti.

Despre SHARE România 2023

Forumul SHARE România este un eveniment de anvergură organizat anual de SHARE Architects, fiecare ediție reunind peste 500 de experți români și străini deopotrivă, de la arhitecți consacrați, ingineri, proiectanți, experți tehnici, investitori și până la reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale și locale. Evenimentul se va desfășura la Radisson Blu Hotel București și va găzdui speakeri renumiți precum Odile Decq, fondatoarea Studio Odile Decq, Franța; Emre Arolat, Co-fondator EAA-Emre Arolat Architecture, Turcia; Gabriela Etchegaray, Co-Fondator Ambrosi Etchegaray, Mexic și Luca Molinari, Fondator Luca Molinari Studio – Architecture Consulting&Curatorship, Italia. 

Înregistrarea la Forumul Internațional de Arhitectură SHARE România 2023 se face pe site-ul share-architects.com.