NEWS

share-architects.com
15
Feb

Cum pot arhitecții și designerii să-și vândă mai ușor proiectele

Studiile, experiența, talentul și profesionalismul sunt factori care contribuie la realizarea unor proiecte de arhitectură frumoase și personalizate, însă posibil de realizat și grație tehnologiei de vârf din prezent. Fără ajutorul aplicațiilor performante, cu funcții complexe ar fi imposibil de redat realitatea în faza de proiectare.

De ce este important proiectul 3D

Până la etapa de implementare a unui proiect de arhitectură sau design interior sunt etape premergătoare importante și poate decisive în comunicarea cu clientul. Una dintre aceste etape este realizarea proiectului 3D. Cu cât randările sunt mai realiste, complexe și cu detalii de interes pentru client, cu atât proiectul respectiv va fi mai aproape de realitate și cu șanse mai mari de a fi vândut. Dacă luăm în considerare faptul că majoritatea beneficiarilor nu au cunoștințe tehnice în domeniul arhitecturii și proiectării, este dificil de explicat schițe și desene pe care în mare parte clienții nu le înțeleg. Astfel, cea mai bună modalitate de a le arăta cum va arăta viitoarea amenajare este prin intermediul randărilor (foto) realiste care integrează cerințele clientului până în cele mai mici detalii.

 

Aplicații inteligente utilizate în arhitectură

În prezent, există tooluri de vizualizare foarte utile și avantajoase din multe puncte de vedere. Printre acestea se numără Twinmotion, o aplicație cu o interfață intuitivă bazată pe pictograme, ușor de învățat și folosit. Comenzile necesită puține clickuri, astfel că arhitecții și proiectanții pot lucra rapid și să fie productivi în timp scurt. Cu Twinmotion se pot crea ambiente foarte asemănătoare cu cele reale. Rezultatele realiste sunt posibile cu cele peste 6000 de materiale precise din punct de vedere fizic care reacționează la mediul înconjurător. În plus, biblioteca Twinmotion conține mii de obiecte inteligente, animate sau statice, de înaltă calitate, care permit crearea unor scene uimitoare. Acestea pot fi piese de mobilier, uși, lumini, sunete ambientale, vehicule animate, oameni, animale, apă și chiar plante care reacționează dinamic la schimbările de vreme sau anotimp.

 

Realitatea în faza de proiectare

La realizarea unui proiect de arhitectură interioară și exterioară, arhitecții au la îndemână toate obiectele pentru a reda o amenajare interioară sau una peisagistică conform cu nevoile și preferințele clientului. Gama largă de posibilități este valabilă și pentru proiectele de peisagistică. De exemplu, ploaia generată de Twinmotion face ca suprafețele să apară mai ude și generează bălți mai realiste, realizând un aspect mai bun al scenelor cu ploaie.

 

Funcțiile inteligente ale programului permit analizarea impactului poziției soarelui asupra proiectului sau analizarea aspectului vegetației în diferite anotimpuri. Astfel, proiectanții și arhitecții pot obține ușor aspectul dorit, fie că e vorba de proiecte de arhitectură, fie de peisagistică. Clienții au posibilitatea să vadă prin intermediul randării exact așa cum va arăta proiectul la final, iar acest lucru poate contribui la decizia de cumpărare. Twinmotion reprezintă o soluție tehnică la îndemână inclus din motive financiare deoarece, față de alte aplicații de acest tip, prețul de achiziție este accesibil.

CADWARE Engineering este partener oficial Twinmotion în România.