NEWS

share-architects.com
6
Oct

Călătorește prin Orașul Fragmentar cu ADNBA!

În premieră, SHARE Architects va găzdui la Forumul Internațional de Arhitectură SHARE România 2023, eveniment care se va desfășura în perioada 1 – 2 noiembrie, expoziția „Blueprints of Innovation: Showcasing Architecture’s Leading Firms”, în cadrul căreia cinci firme de arhitectură românești de top vor aduce în fața publicului proiectele inovatoare, marcând astfel prima lor prezentare colectivă.

„Oraș fragmentar – căutări ale continuității la intersecția de scări”, semnată de  ADNBA, este una dintre aceste expoziții inedite.

 

Despre expoziție

Expoziția vorbește despre meta-morfoze și intersecții de scări, despre fragmente urbane și căutări locale, despre povești și peisaje ale orașului nostru – prin intermediul obiectelor ADNBA și a bucăților de oraș în care se așează.

Prezintă o poveste despre locuri și case – pornind de la contextul larg al orașului, trecând prin scara locuirii unui apartament și ajungând la textura cu sens a tencuielii.

Prin mediile și formele de expresie din cadrul expoziției, ADNBA va propune citirea proiectelor prin trei filtre esențiale:

  •         Sustenabilitate | privirea asupra orașului ca un ansamblu de forțe;
  •         Continuitate | conectarea la patrimoniul material și imaterial al locului;
  •         Experiență | înțelegerea proiectelor prin prisma percepției, atmosferei, scară și utilizării lor.

 

Despre birou

ADNBA a fost înființată în 2003 în București, de Andrei Șerbescu și Adrian Untaru, cărora li s-au alăturat ulterior Bogdan Brădățeanu și Esenghiul Abdul. Activitatea practicii lor se caracterizează prin căutarea echilibrului corect între experiment și experiență în peisajul complex și delicat al vieții contemporane.

Provocările aduse de diferitele scări, diversele contexte urbane și culturale și diferitele tipuri de clădiri cu care au lucrat până acum, le-au îmbogățit experiența și înțelegerea naturii multilaterale a profesiei. Practica lor a obținut aprecieri critice atât pentru proiectele construite, cât și pentru înscrierile în competiții, dintre care multe au fost premiate de jurii naționale și internaționale.

Cu fiecare proiect, aceștia aspiră la o înțelegere mai largă și mai înțeleaptă a orașului și a evoluției sale. Aceasta include teme care formează fundalul esențial pentru gândurile, speranțele și îndoielile noastre. Pornind de la acest context, ceea ce îi interesează cel mai mult este situația specifică pe care o aduce fiecare proiect și loc, împreună cu legăturile sale fragile cu oamenii, cartierele și poveștile lor.

 

„Oraș fragmentar – căutări ale continuității la intersecția de scări”, realizată de ADNBA, va fi prezentată alături de celelalte expoziții incluse în evenimentul „Blueprints of Innovation: Showcasing Architecture’s Leading Firms”, semnate de firmele de arhitectură PickTwo Studio, Andreescu&Gaivoronschi, Dico&Țigănaș și AGD. Vor fi accesibile publicului în zilele de 1 și 2 noiembrie, între orele 10:00 și 18.00, la Hotel Radisson Blu.

Această ediție a expoziției se va bucura și de prezența specială a EAA Emre Arolat Architecture și va prezenta două expoziții invitate din Cipru și Slovenia: „State Cypriot Architecture Award”, respectiv „Arhitectura ca act de politică”, semnată de Studio Krištof arhitekti.

 

Despre SHARE Romania 2023

Forumul SHARE România este un eveniment de anvergură organizat anual de SHARE Architects, fiecare ediție reunind peste 500 de experți români și străini deopotrivă, de la arhitecți consacrați, ingineri, proiectanți, experți tehnici, investitori și până la reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale și locale. Evenimentul se va desfășura la Radisson Blu Hotel București și va găzdui speakeri renumiți precum Odile Decq, fondatoarea Studio Odile Decq, Franța; Emre Arolat, Co-fondator EAA-Emre Arolat Architecture, Turcia; Gabriela Etchegaray, Co-Fondator Ambrosi Etchegaray, Mexic și Luca Molinari, Fondator Luca Molinari Studio – Architecture Consulting&Curatorship, Italia.

Înregistrarea la Forumul Internațional de Arhitectură SHARE România 2023 se face pe site-ul share-architects.com