NEWS

share-architects.com
22
Mar

Spitalul Regional de Urgență Iași

SPEAKERS:

MIHAIL CARSTOIU, Senior Architect K-BOX

TEODOR COJANU, Civil Structural Engineer K-BOX

PHD ENG. MARCO SMIDERLE, Project Manager Studio Altieri, Italia

ANDREA BOSCOLO, Project Manager Manens-Tifs S.p.a., Italia

LUCA CERUTTI, Project Manager Studio Altieri, Italia

 

Spitalul Regional de Urgență Iași este situat în zona Moara de Vânt, pe un teren în suprafața totală de 120.000mp, aflat în partea de Nord – Est a municipiului Iași. Unitatea medicală va avea în componența sa un număr total de 850 de paturi, distribuite în cadrul departamentelor în funcție de specializare și de tipul de îngrijire acordată.

Spitalul Regional de Urgență face parte dintr-un complex de construcții, ce include o parcare subterană independentă, dezvoltată pe două niveluri precum și mai multe clădiri tehnice cu funcțiuni conexe. Clădirea principala are o suprafață construită desfășurată de peste 170.000 mp, distribuită pe 9 niveluri, inclusiv subsoluri. Pe lângă ambulatoriul integrat, serviciile de diagnostic și tratament organizate pe departamente și unitățile de internare împărțite pe specialități medicale și distribuite în turnurile supraterane, spitalul include spații educaționale specifice și amfiteatre, precum și un heliport, localizat pe acoperișul clădirii, în relație directă cu spațiile medicale.

Clădirea este proiectată la cele mai înalte standarde, respectând criteriile de eficiență energetică: pe lângă utilizarea energiei solare și a materialelor de calitate, proiectul are în componență un număr de peste 9.000 panouri fotovoltaice distribuite pe zonele de parcare exterioare și pe spațiile verzi. Proiectul va fi deservit de noi stații de transport în comun și beneficiază de un număr de peste 1500 locuri de parcare.

Proiectul este co-finanțat de catre Banca Europeană de Investiții (BEI).