NEWS

share-architects.com
22
Mar

Centru de Neuro Excelentă Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iasi

SPEAKERS:

STEFANA IASCHEVICI, Arhitect Tesseract Architecture

ARIN ANDORNIC, Inginer Proiectant HVAC ST-PROVENT

IONEL OPREA, Inginer Proiectant Electrice NVP Project Ambient Instal

CATALIN POPP, Inginer Proiectant Structuri MAX JUNIOR PROJECT

VASILE TUDOR, Inginer Proiectant Instalatii Fluide Medicale

Se propune extinderea unui corp de clădire existent aparținând Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. N. Oblu” din Iași cu un corp de clădire nou care va avea funcțiunea de centru de excelență in neurochirurgie pentru consolidarea capacitații spitalului existent si asigurarea unei locații optime din punct de vedere al funcționalității, modernizării si dotării, unde sa poată fi făcută cercetare medicala avansata si acordata asistenta medicala de tip intervențional si recuperator pentru toți locuitorii din zona Moldovei.
Obiectivul major consta in construirea unui corp de clădire modern si funcțional care sa asigure respectarea corecta a fluxurilor intra spitalicești, crearea unui bloc operator cu posibilitatea adoptării de sisteme de imagistica prin rezonanta magnetica (intra operatorie), crearea de spatii adecvate pentru recuperarea medicala neuromotorie, precum si pentru radio chirurgia robotica (folosita in tratamentul non-invaziv al tumorilor maligne si benigne).
Din punct de vedere arhitectural, soluția aleasa este de realizare a unei construcții noi conectata cu cea existenta la mai multe nivele, dar având fluxuri medicale proprii. In zona de acces se propune un atrium pe doua nivele cu inserții vegetale si zone de așteptare si relaxare. Fațada, inspirata din formele diverse ale arhitecturii zonei este formata din mai multe registre in care vegetalul își face loc.