Dr. Ing. Ioan Silviu Doboși

Dosetimpex SRL Timișoara

Dr. Ing. Ioan Silviu Doboși

Dosetimpex SRL Timișoara

Biography

Dr. ing. Ioan Silviu Doboşi este fondatorul companiei Dosetimpex – în prezent unul dintre principalii jucători pe piaţa românească și cea belgiană a lucrărilor de instalații pentru construcţii și livrare de echipamente pentru acest sector. Acţionariatul firmei Dosetimpex este format din , fondatorul companiei, dr. ing. Ştefan Dună şi ec. Aurel Cenuşe. Cu sprijinul acestui nucleu a crescut și evoluat o echipă alcătuită din profesionişti ai domeniului, puternic experimentaţi în proiectare, execuţie service și management.

Este membru al următoarelor comitete de standardizare: ISO / TC 163 – Performanța termică și consumul de energie în mediul construit, CEN / TC 371 – Grupul de proiecte privind performanța energetică a clădirilor, ASRO / CT 281 – Performanța termică a clădirilor și a elementelor de construcție, ISO / TC 180 – Energie solară, CEN / TC 156 – Ventilație pentru clădiri, ASRO / CT 302 – Instalații de încălzire, ventilație și climatizare.

A proiectat și implementat proiecte semnificative în domeniul instalațiilor pentru mari companii din România, cum ar fi: Kathrein, VOGT Electronic, Kromberg & Schubert, Continental Automotive Products SRL, SC Detergenti SA, Procter & Gamble, Aquatim SA, Real Hypermarket, Carrefour, Leroy Merlin, Lidl, Kaufland.

Din anul 2013 a proiectat și a coordonat lucrări de instalații în construcții în Belgia, având ca referințe: Primăria Molenbeek, Theatre Royal de la Monnaie – Opera din Bruxelles, Ecole les Trefles – Anderlecht, Cămin Studențesc 350 camere – Erasme Bruxelles, Creșa L’Horizon Laeken.

Are expertiză vastă în domeniile ingineriei instalațiilor, performanței energetice a clădirilor, durabilității clădirilor, utilizării energiei solare și a obținerii economiei de energie în clădiri.