Andrei Șerbescu

Partener Fondator ADNBA, România

Andrei Șerbescu

Partener Fondator ADNBA, România

Biography

Prezentare ADNBA

ADNBA a fost înființat în 2003 de către Andrei Șerbescu și Adrian Untaru, cărora li s-au alăturat ulterior Bogdan Brădățeanu și Esenghiul Abdul. Având peste 18 ani de experiență în domeniul arhitecturii, ADNBA este constituit din profesioniști cu expertize variate, aflați permanent în căutarea echilibrului dintre experiment și experiență pentru a descoperi soluțiile potrivite fiecărui proiect. Biroul are o activitate diversă atât domeniul rezidențial, cât și zona de proiectare de birouri și clădiri publice. De asemenea, ADNBA se bucură de recunoaștere atât la nivel local, cât și international, fiind câștigător al mai multor premii de arhitectură.

Prezentare Andrei Serbescu

Andrei Șerbescu profesează în București, unde, împreună cu Adrian Untaru a înființat biroul de arhitectură ADNBA (www.adnba.ro) în 2003. Începând din 2002, Andrei Șerbescu este profesor în cadrul atelierelor Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.

Activitatea biroului ADNBA a fost recunoscută de-a lungul timpului prin numeroase premii în competiții naționale și internaționale, fiind nominalizat de câteva ori pentru Premiul European de Arhitectură Mies van der Rohe, pentru care s-a calificat în primele 40 de proiecte în 2015 si 2019. ADNBA a primit în 2015 premiul Milan Zlokovic pentru cea mai bună realizare arhitecturală in regiunea balcanică și s-a numărat printre finaliști in cadrul World of Architecture Festival Awards în 2014, fiindu-i acordate în repetate rânduri premiile Anualei de Arhitectură București, al Bienalei Naționale de Arhitectură și ale Trienalei East Centric.

Una dintre temele centrale ale activității biroului o constituie locuirea colectivă în București , subiect ce a constituit punctul de plecare pentru participarea ADNBA in cadrul expozitiei centrale a Bienalei de Arhitectură de la Veneția din 2016.