NEWS

share-architects.com
19
Apr

SHARE Interiors Forum, unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate arhitecturii de interior din România

SHARE Interiors Forum este unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate arhitecturii de interior din România, reunind între 30 și 31 mai la Radisson Blu Hotel București nume importante în domeniu, de pe scena internațională și națională.

Arhitectura de interior ne modelează fluxul vieții de zi cu zi, influențează modul în care ne simțim, ne comportăm, ne mișcăm în spațiu și determină, într-un fel sau altul, forma activităților noastre. De aceea, Interiors Forum ocupă un loc aparte în agenda SHARE Architects, aducând în discuție felul în care arhitecții și designerii își asumă aceste roluri esențiale și aleg să proiecteze spațiile interioare din clădiri cu funcțiuni rezidențiale, educaționale și culturale, comerciale, de birouri, hoteluri, restaurante. Toate acestea vor fi puse în contextul mai larg al preocupărilor pentru integrarea ultimelor tehnologii, pentru sustenabilitate, schimbări climatice, pentru construcția unor atitudini responsabile față de oameni și mediu.

În cele două zile intense de desfășurare a evenimentului la care vor participa peste 600 de arhitecți și designeri vor avea loc o expoziție centrală, conferințe și workshopuri dedicate unei audiențe specializate. Prima zi va găzdui în premieră SHARE Experts’ Meeting: Engineering for Comfort, în care subiectele supuse atenției sunt Sisteme de Management al Clădirilor Next-Gen, Control Climatic Inteligent (Sisteme HVAC pentru Eficiență Energetică), Conectivitate și Senzori IoT pentru Clădiri / Securitate Cibernetică pentru Clădiri Inteligent, Soluții pentru Bunăstare și Productivitate în Spații Inteligente.

În sistemul binecunoscut al SHARE Architects, forumul reprezintă o platformă activă unde sunt aduse împreună contribuții diverse, unde dialogul productiv declanșează idei neașteptate, unde conceptele deja materializate ajung să fie inspirație pentru proiecte noi, unde intersecțiile de direcții și poziții diferite conturează sfera complexă actuală a profesiei. Din prezentări, dezbateri, întrebări și răspunsuri, din analize obiective și abordări personale, din preocupări comune și problematici generale contemporane se formează o imagine actualizată a domeniului arhitecturii de interior pe care SHARE Architects dorește să o pună în lumină în beneficiul tuturor participanților.

SHARE Architects facilitează aceste întâlniri și schimburi de idei, creează și dezvoltă o rețea de conexiuni extrem de valoroase, în care fiecare contribuție contează. În 2024, Interiors Forum va aduce împreună peste 40 de speakeri din plan internațional și național, reprezentanți ale unor birouri recunoscute și experți în domeniile de activitate. De la practici renumite care gestionează numeroase proiecte la scară macro, la birouri a căror atenție pentru detalii transpare în proiecte mici dar excepționale, evenimentul se bucură de aporturi venite din medii extrem de variate și din colțuri diferite ale lumii. Se vor distinge, astfel, amprentele personale ale designerilor precum și identitatea iconică, recognoscibilă a birourilor consacrate.

Stefano Capranico (UNStudio),  Ksenia Puzakova (Pininfarina), Colin Burry (GENSLER), Kamran Naderi (Memar Magazine & KAN Artworks), Umut İyigün (MUUM), Elien Deceuninck (MVRDV),  Konstantinos Karampatakis  (K-Studio), Burak Pekoğlu (BINAA), Sonja Radovic Jelovac (Studio Synthesis) — sunt prezențele remarcabile din plan internațional care vor îmbogăți discuțiile din cadrul SHARE Interiors Forum.

Pentru SHARE Architects, evenimentele din România sunt o ocazie extraordinară de a aduce în același spațiu contribuțiile internaționale și cele naționale, de a crea un peisaj profesional în care activitatea birourilor românești este pusă alături de nume importante din alte țări. Intenția de a acorda ceea ce se întâmplă pe plan local la preocupările internaționale și de a încadra proiectele de aici într-un context global este, astfel, concretizată prin SHARE INTERIORS FORUM.

Astfel, tabloul de speakeri din România și Republica Moldova va fi compus din:

Adrian Soare (CUMULUS), Oana Diaconescu (UAUIM), Radu Călin (PickTwo Studio), Sebastian Mîndroiu (PickTwo Studio), Alexandrin Buraga (AB+PARTNERS), Elena Grecu (Founder kvadratstudio, Republic of Moldova), Diana Calfa (Morphoza), Loredana Preda (Noblesse Group), Diana Morari-Corotchi (Architype), Matius Ichim (Studio Matius), Cosmin Todor (Todor Studio), Anda Zota (Igloo media), Vladimir Mîndru (YELLOW OFFICE), Constantin Medaru (Medaru Architects), Ioana Dăescu (Quadratum Architecture), Ștefan Prigoreanu (Oblic Studio), Andrei Bodnar (ECHO Building Workshop), Irina Stoica (SelfDezign), Alina Filipoiu (441 Design Powerhouse), Lucian Bugnariu (studio 1408), Dorin Ștefan Adam (Mâna de Lucru), Simina Dron (DAAA), Sergiu Petrea (TECTO Arhitectura), Raluca Șoaita (TESSERACT ARCHITECTURE), Bogdan Neagu (NBC Arhitect), Iolanda David (It’s Private Design), Andreea Robu-Movilă ( A.ttune).

 

Informații suplimentare despre eveniment pot fi consultate pe www.share-architects.com