NEWS

share-architects.com
1
Aug

SEE HOW IT WAS // A treia ediție a Forumului SHARE Interiors 2024 a reunit peste 400 de participanți, oferind networking de elită pentru arhitecți și designeri de interior din România

Cel mai important forum internațional dedicat arhitecturii spațiilor în care locuim, trăim și muncim s-a desfășurat pe 30 și 31 mai la Radisson Blu Hotel București. Forumul a oferit 8 ore intense de prezentări și discuții și a reunit peste 400 de participanți și speakeri din România, Republica Moldova, Italia, Germania, Turcia, Olanda și Iran.

Ediția a treia a Forumului a reunit arhitecți și designeri de interior pentru a crea conexiuni, a împărtăși idei și inspirație, și a evidenția excelența în domeniile rezidențial, ospitalitate, spații comerciale, educaționale și de birouri. Evenimentul a facilitat o discuție deschisă pe tema arhitecturii de interior—un subiect esențial pentru profesioniști și utilizatori deopotrivă. Spațiul interior, fiind cel „trăit”, simțit, locuit și utilizat în cea mai mare parte a timpului, ne modelează cotidianul și influențează stările psiho-emoționale, subliniind importanța sa în viața de zi cu zi.

 

 

Forumul SHARE Interiors 2024 a fost organizat de SHARE Architects, cu sprijinul partenerilor instituționali Ordinul Arhitecților din România, Facultatea de Arhitectură de Interior și Romanian Association for Design and Innovation, a partenerului Național CERESIT, a partenerilor KNAUF CEILING SOLUTIONS, ABB, Menatwork, RADOX,  a partenerului creativ beyond, a sponsorilor VELUX, ALVEUS, legrand, NETT FRONT, North Bucharest Investment, Tera Glass, Graphtech, Bose in Romania, Pro Building Concept, Tarkett, AquatoriaMOBEXPERT, a suporterului AZAY Design, a partenerilor media IGLOO, Spațiul Construit,  și a partenerului comunității SHARE Architects – ZUMTOBEL.

 

În cadrul Forumului SHARE Interiors 2024 au putut fi vizitate expozițiile ce au făcut parte din vernisajul Blueprints of Innovation. Pe parcursul celor două zile de eveniment, au fost deschise publicului larg expozițiile:

  • Fragments from our portfolio / curatoriată de CUMULUS;

Expoziția a reunit cele mai importante proiecte din portofoliul recent și le-a prezentat sub forma unor fragmente care, aduse împreună, reflectă viziunea și sinergia celor 8 parteneri și 40 de arhitecți Cumulus.

Fiecare fragment din acest caleidoscop este o fereastră către o explorare ce permite vizitatorilor să înțeleagă nu doar rezultatele finale, ci și gândirea și efortul colectiv din spatele fiecărui proiect.

Expoziția a celebrat colaborarea și diversitatea de idei care definesc Cumulus, marcând în același timp aniversarea a 8 ani de activitate a biroului.

 

  • Rock This World | From a Space to a Place / curatoriată de AB+Partners;

Sensul arhitecturii și al designului este puterea sa de conversie și de realizare a unei mari metamorfoze în construirea viitorului. În calitate de arhitecți, încercăm să înțelegem spațiul acordând atenție culturii, investițiilor, chiar și comportamentelor sociale și apoi să inserăm o bucată de personalitate pentru a-l marca. Ar funcționa de la o scară locală la una globală? Ar aduce bucuria în arta de a trăi? Acestea sunt întrebările care stau în fața procesului de proiectare în toate tipurile de funcțiuni, de la case rezidențiale sau clădiri multifuncționale, sau restaurante și spații de birouri.

 

  • The Future is Now / curatoriată de PickTwo;

PickTwo a pregătit o expoziție care prezintă unele dintre cele mai reprezentative proiecte, idei și abordări din ultimii ani, dovadă a creșterii continue care marchează parcursul studioului în procesul de a transforma visele în realitate.  Expoziția a stabilit astfel un punct de conexiune, expresie și o invitație la dialog.

 

 

La a treia ediție a Forumului SHARE Interiors 2024, a avut loc și inaugurarea primei ediții a SHARE Experts’ Meeting: Engineering for Comfort, o întâlnire dedicată specialiștilor HVAC din România.

Prezentările forumului au fost moderate de:

  • Oana DIACONESCU, Decan al Facultății de Arhitectură de Interior, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
  • Aurelia CARPOV, Responsabilă Relații Internaționale Uniunea Arhitecţilor din Republica Moldova, Responsabilă relaţii internaţionale
  • Mihaela Lazăr, Dr. arh. Lector universitar la dept. Proiectare de interior și design, UAUIM, Romania
  • Daniel Nicolae Armenciu, Dr.arh. Lector universitar la dept. Proiectare de interior și design, UAUIM, Romania
  • Esra Aydınoğlu, Ambasador SHARE Architects, Turkey
  • Sergiu Petrea, Fondator TECTO Arhitectura, Romania
  • Andreea Robu Movilă, Co-Fondator A.ttune ArchiLab

 

 

Sesiuni tematice – Studii de Caz Naționale

Sesiunea 1 – Categoria Educațional/Birouri

SERGIU PETREA, Fondator TECTO Arhitectura, Romania

Prezentare: “Sustainability and Comfort in Educational Spaces. Case Study DSBU – German School Bucharest”

Studii de caz: Domus Pacis, Wieliczka, Poland, 2023. CLT Office Building, Comanesti, 2022. Casa B, Bucuresti, 2021

Prin prezentarea sa, Sergiu Petrea a demonstrat procesul complex de integrare a școlii în comunitate. Acesta implică utilizarea tehnologiei BIM, multiple simulări și iterații, asigurând o implementare eficientă și participarea activă a tuturor părților implicate

 

 

 

DIANA CALFA, Managing Partner Morphoza, Romania

Prezentare: Shaping spaces that are shaping people. Impactul unui spațiu bine gândit și armonios în starea noastră de bine. La birou și la școală”

Studii de caz: British International School of Timișoara, Microsoft Iași, Bosch Engineering Center Cluj

Diana Calfa a evidențiat importanța spațiilor bine proiectate în birouri și medii educaționale. Aceste spații influențează formarea și performanța oamenilor, având un impact considerabil asupra modului în care privim și percepem lumea.

 

 

 

IOANA DĂESCU, Operations Manager Quadratum, Romania

Prezentare: Preserving the past, building the future: Interior solutions for heritage & educational buildings”

Studii de caz: Bucharest Cinema (ex. Trianon), “Stupini” School in Brașov county, Various Schools – Case studies/examples from our ongoing projects.

Ioana Dăescu a oferi o perspectivă detaliată asupra restaurării clădirilor de patrimoniu. Procesul include planificarea și obținerea autorizațiilor, corelate cu designul interior, evidențiind soluții inovative pentru clădirile istorice și educaționale.

 

 

 

DORIN ȘTEFAN ADAM, Fondator mânădelucru, Romania

Prezentare: The interiors of others”

Studii de caz: Dorobanți Chapel, MNUAI

Prezentarea a explorat modul în care se definește și se percepe interiorul. Capela Dorobanți, ca parte a interiorului urban, este o clădire publică de mici dimensiuni, adaptată la scara umană. Ambele proiecte examinează conceptele de spațiu și apartenență.

 

 

 

CONSTANTIN MEDARU, Fondator Medaru Architects, Romania

Prezentare: 20 Years in One Day Trip”

Studiu de caz: One Day Trip

Studiul de caz “One Day Trip”, un proiect de arhitectură de interior pe o suprafață de 34.000 mp, a fost analizat din perspectiva conceptului, funcționalității, sustenabilității și echilibrului între valorile locale și principiile clientului. S-au discutat provocările întâlnite în implementare și coordonare, împreună cu evoluția echipei Medaru Architects în cei 20 de ani de activitate.

 

 

 

Sesiunea 1 – Rezidențial/Hoteluri

IRINA STOICA, Fondator SelfDezign, Romania

Prezentare: Mai mult decât o amenajare: abordarea holistică în designul de interior.”

Studii de caz: Cafeneaua Veche 9; Hotel Bucharest Comfort Suites

Self Dezign a prezentat studiile de caz ale Cafenelei Veche 9 și Hotelului Bucharest Comfort Suites, evidențiind modul în care profesioniștii în design interior și arhitectură abordează restaurarea și revitalizarea unei clădiri cu poveste, cu un mindset specific și cu provocări unice.

 

 

ANDREI BODNAR, Co-Fondator ECHO Building Workshop, Romania

Prezentare: Transformation of socialist housing units”

Studii de caz: Luna’s apartment, Cubed Apartments

Andrei Bodnar a evidențiat modalitățile prin care locuințele construite în perioada socialistă au fost adaptate pentru a corespunde standardelor de viață contemporane. Odată cu evoluția nevoilor și preferințelor sociale, aceste locuințe au fost ajustate pentru a oferi confort și funcționalitate în era modernă.

 

 

SIMINA DRON, Co-Founder DAAA, Romania

Prezentare: The House. The Studio. The Studio House”

Studiu de caz: Studio House

Studiul de caz despre The Studio House a fost prezentat de Simina Dron, co-fondator la DAAA, explorând povestea din spatele acestui proiect realizat în colaborare cu artistul Edward Maya.

 

 

VLADIMIR MÎNDRU, Fondator Yellow Office, Romania

Prezentare: Perspectives in contemporary living”

Studii de caz: GRIT, NURA

Studiile de caz despre GRIT și NURA au fost prezentate de Vladimir Mîndru, fondator la Yellow Office, examinând modul în care viața contemporană s-a schimbat și a evoluat. Prezentarea explorează cum arhitectura răspunde acestor schimbări, cu accent pe proiectul rezidențial în afara zonelor urbane.

 

 

DIANA MORARI-COROTCHI, Fondator Architype, Republica Moldova

Prezentare: Character of modern interiors”

Studii de caz: White Penthouse 360, Bernarrdazzi Residence Club house, Stone apartment Solomon Dendrarium

Diana Morari-Corotchi a prezentat proiectele Architype care oferă soluții personalizate pentru fiecare obiect în funcție de cerințele specifice. Algoritmul unic dezvoltat combină tehnici moderne de stil, generând contrast, imagine și caracter pentru fiecare proiect.

 

 

 

Sesiunea 1 – Prezentări tehnice

ADINA NITU, Segment manager Education and Sustainability Tarkett

Prezentare: Tarkett Education vision: the result of 150 experiences in flooring industry”

 

 

 

CATALINA ANGHELUTA, Customer Support and Relations Aquatoria Sanitare

Prezentare: Tarkett Education vision: the result of 150 experiences in flooring industry”

 

 

 

MARIUS PETREA, Area Manager VELUX Romania

Prezentare: VELUX sustainability strategy”

 

 

 

RADU ILIE, General Manager ALVEUS Romania

Prezentare: Alveus Brand”

 

 

 

Sesiunea 2 – Comercial / Restaurante

ELENA GRECU, Fondator Kvadrat Studio, Republica Moldova

Prezentare: Horeca and retail design”

Studii de caz: Port Mall, Vois, LeAcasa

Studiile de caz despre Port Mall, Vois și LeAcasa au fost prezentate de Elena Grecu, fondatoare la Kvadrat Studio. Prezentarea a evidențiat cum fiecare proiect, în ciuda naturii lor diferite, transmite un brand distinct de originalitate, oferind vizitatorilor o experiență unică și memorabilă.

 

 

ȘTEFAN PRIGOREANU, Fondator Oblic Studio, Romania

Prezentare: Light as an ingredient”

Studii de caz: LABORATORIO / LOOM 68

Ștean Prigorneau s-a focusat pe proiecte de design interior din industria ospitalității, inclusiv un cocktail bar și un coffeeshop. S-a discutat despre practicile Oblic Studio în utilizarea luminii naturale și ambientale în combinație cu materialele selectate pentru spațiu.

 

 

COSMIN TODOR, Co-Fondator Todor Studio, Romania

Prezentare: Design Neotenic & arhitectură contemporană”

Studii de caz: Marty Restaurant Oradea, Piața9 Cetate

Prin prezentarea sa, Cosmin Todor, a explorat modurile în care se pot dezvolta proiecte similare în domeniul designului de interior fără a cădea în repetiție.

 

 

 

ALINA FILIPOIU, Managing Partner 441 Design Powerhouse

Prezentare: Horeca- spații mici cu impact mare”

Studii de caz: Meron Cismigiu, Mabo One, Emozia Fain si Simplu

Alina Filipoiu, Managing Partner la 441 Design Powerhouse a prezentat succesul acestor proiecte prin numărul mare de vizitatori zilnici, influența brandului în arhitectura de interior și soluțiile inovatoare folosite.

 

 

MATIUS ICHIM, Fondator Studio Matius

Prezentare: PrioRETAIL periURBAN”

Studii de caz: HA.RO, MICUL FERMIER

HA.RO și MICUL FERMIER prezentate de Matius Ichim au scos în evidență provocările întâlnite în tranziția celor două magazine din mediul online în spațiul fizic, de la concept până la inaugurare.

 

 

Sesiunea 2 – Rezidențial/ Hoteluri

DAVID IOLANDA, Fondator It’s Private Design, Romania

Prezentare: Concept design interior in HoReCa – Restaurant vs. Cofetarie”

Studii de caz: Cofetariile Arkadia (Craiova, Ramnicu Valcea, Slatina)  &  Restaurant Oriyami (Bucuresti)

Fondatorul It’s Private Design a adus în prim plan o dezbatere despre conceptul în designul interior în diferite tipuri de proiecte HoReCa, comparând modul în care aceste două tipuri de spații au fost abordate și proiectate de echipa sa.

 

 

LUCIAN BUGNARIU, Co-Fondator Studio 1408, Romania

Prezentare: Harmonizing Habitats: City and Suburb Homes”

Studii de caz: P house & U house

La prezentarea lui Lucian Bugnariu, publicul a fost invitat să descopere elementele comune și provocările unice în proiectarea locuințelor care aspiră să fie refugii private conectate la natură, atât în orașe dens populate, cât și în zone forestiere izolate. Prezentarea a explorat adaptabilitatea principiilor arhitecturale în reducerea decalajului dintre mediul construit și lumea naturală.

 

 

 

LOREDANA PREDA, Director Noblesse Group, Romania

Prezentare: Interior design for Alma Healt and Spa Retreat”

Studii de caz: Restaurant, Lobby si Spa pentru Alma Health and Spa Retreat

Prezentarea a evidențiat cum aceste spații din Alma Health and Spa Retreat, un centru wellness și o destinație de vacanță în Brăila, au beneficiat de conceptul Noblesse. În special, au fost detaliate Recepția, zona de spa și unul dintre restaurantele proiectului. În 2024, Alma Health & Spa Retreat a câștigat premiul Best New Hotel la Top 50 Business Hotels in Romania by Trends HRB.

 

 

 

BOGDAN NEAGU, Fondator NBC Arhitect, Romania

Prezentare: A sustainable approach to interior design and more”

Studii de caz: Hook of Love – Boutique hotel / Zenith spa / Destiny Park

Prezentarea sa, Bogdan Neagu a scos în evidență abordările sustenabile în designul interior și alte aspecte ale proiectării, demonstrând cum principiile durabilității au fost integrate în aceste proiecte diverse.

 

 

 

ADRIAN SOARE, Co-Fondator CUMULUS, România

Prezentare: New interior identities”

Studii de caz: Hotel Aster Swissotel, Bar Mița Biciclista, Hotel OMG – Atlas

Prezentarea lui Adrian Soare a explorat trei identități distincte: “identitatea culturală” a Hotelului Aster Swissotel, inspirată din cultura locală și durabilitate vernaculară; “identitatea reinventată” a Barului Mița Biciclista, influențată de caracterul proprietarei originale, Maria Mihăescu; și “identitatea importată” a Hotelului OMG Atlas, care îmbină influențele occidentale și orientale reflectând istoria și arhitectura diversă a Bucureștiului.

 

 

 

Sesiunea 2 – Prezentări tehnice

MAGDA BEI, General Manager GRAPHTEC

 

 

 

CATALINA ANGHELUTA, Customer Support and Relations Aquatoria Sanitare

Prezentare: ”Aquatoria – Uși Filomuro și Mobilier de Baie”

 

 

ATTILA PALKÓ, Project manager Nett Front Romania

Prezentare: “The ultimate MDF solutions in the furniture industry” 

 

 

 

ANDREEA DRAGHICI, Business Developer Home Automation Legrand Romania

 Prezentare: “Design si tehnologie pentru confort si eficienta energetica.”

 

 

 

SHARE Experts’ Meeting: Engineering for Comfort

Prezentările din cadrul primei ediții SHARE Experts’ Meeting: Engineering for Comfort au fost moderate de DANIEL NICOLAE ARMENCIU – Lector universitar la dept. Proiectare de interior și design:

 

 

Studii de caz

Echipa formată din: 

  • RALUCA SOAITA, Fondator TESSERACT Architecture
  • BOGDAN URSA, Expert iluminat
  • BOGDAN STANCIU, Expert materiale smart (sticla smart)
  • IONEL OPREA, Expert BMS, integrarea sistemelor de monitorizare si controlling pentru instalatii.

Prezentare: Spitalul Marie Curie – Arhitectura de interior si relatia de lucru si de implicare dintre arhitect/inginer/expert si cum solutiile gasite impreuna contribuie la ideea de confort interior pentru utilizator, fie el pacient sau personal medical.”

Studiu de caz: Spitalul Marie Curie

Prezentarea a subliniat modul în care soluțiile colaborative contribuie la asigurarea unui confort interior optim atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical, având ca studiu de caz Spitalul Marie Curie.

 

 

 

SERGIU PETREA, Fondator TECTO Arhitectura

Prezentare: “Engineering Sustainability in Romania. A challenging Process

 

 

 

Echipa formată din: 

  • MATIUS ICHIM, Fondator Studio Matius
  • ANA FLORESCU, instalații electrice
  • VALENTIN DUMITRICĂ, instalații HVAC

Prezentare: Nori fierbinți în retail.”

Prezentarea a oferit un duș de întrebări și răspunsuri la rece privind confortul și securitatea la foc în retailul contemporan, subliniind importanța acestor aspecte în proiectarea și gestionarea spațiilor comerciale.

 

 

 

Echipa formată din: 

  • ALEXANDRIN BURAGA, Fondator AB+Partners 
  • SERGIU MACARENCO, Fondator EUROINSTAL

Prezentare: Sustainable Living: estetică și tehnologie smart”

Studiu de caz: Mirror Houses (Bucuești, 2023)

Prin studiul de caz Mirror Houses din București, realizat în 2023, Alexandrin Buraga și Sergiu Macarenco au ilustrat progresul tehnologic integrat armonios într-un proiect de arhitectură contemporană. Abordând conceptul de arhitectură individuală sustenabilă, acesta prezintă soluțiile implementate pentru execuția proiectului, subliniind interconectarea dintre arhitectură, design interior și rețelele tehnice.

 

 

 

Prezentări tehnice

FLORIN GEORGESCU, Managing Partner BOSE in Romania.

 

 

 

MARIAN GUGULEA, Product Marketing Director ABB

Prezentare: “Clădirile inteligente: afaceri sustenabile si profitabile”

 

 

 

SHARE Networking Evening

Deschiderea Oficială a SHARE Networking Evening a fost oficializată de Florin Mindirigiu, Fondatorul SHARE Architects, de Marian Moiceanu, Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” și de  Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Italiene în România Alfredo Maria DURANTE MANGONI.

 

 

Ceremonia a inclus și premierea celor două ambasadoare SHARE Architects. Florin Mindirigiu, Fondatorul SHARE Architects, a onorat cu titlul de Ambasador SHARE Architects în Republica Moldova pe Aurelia Carpov, Responsabilă pentru Relații Internaționale în cadrul Uniunii Arhitecților din Republica Moldova, iar titlul de Ambasador SHARE Architects în Turcia a fost acordat Esrei Aydınoğlu.

 

 

Tot în cadrul Ceremoniei a fost prezentat proiectul Voroneț.dwg de către conf. dr. arh. Francoise Pamfil – Content counselor și Raluca Soaita, Fondator Tesseract Architecture, Romania – Art Gallery in Residential Area.

 

 

Invitatul special al serii a fost Kamran Ashraf Naderi este un artist, designer și arhitect iraniano-italian, co-fondatorul Revistei Memar și al Premiilor Memar pentru arhitectură – Iran. Kamran Naderi este un prolific scriitor și critic de arhitectură, cu peste 200 de articole publicate și coautor al mai multor cărți. Printre lucrările sale notabile se numără “Innovative Echoes: Contemporary Iranian Architecture” și “Geometrical Harmony: Interweaving Architecture, Design, Sculpture, and Research”.

 

 

SHARE Networking Evening a marcat și deschiderea oficială a vernisajului expoziției “Blueprints of Innovation”. Cele trei expoziții au fost curatoriate de CUMULUS  / Kaleidoscope. Fragments from our portfolio; AB+Partners / Rock This World | From a Space to a Place; PickTwo / The Future is Now.

 

 

 

Sesiune plenară – Studii de caz Internaționale

Sesiunile plenare din a doua zi a evenimentului au fost moderate de Esra Aydınoğlu, Ambasador SHARE Architects în Turcia și Oana Diaconescu Decan al Facultății de Arhitectură de Interior, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”.

Echipa formată din: 

  • ANDREEA ROBU-MOVILĂ, Co-Fondator A.ttune ArchiLab
  • ALEXANDRA MARINESCU, Co-Fondator A.ttune ArchiLab

Prezentare: Embedding Applied Research in Architectural Practice: Neuroarchitecture and Material Innovation”

Studii de caz: Library of Stefan cel Mare College, Târgul Neamt and Zanziblue Waves Resort, Zanzibar, Tanzania.

Andreea Robu-Movilă și Alexandra Marinescu au explorat strategia biroului lor, axată pe cercetare și inovare, și modul în care aceste elemente sunt integrate în practica zilnică de proiectare. Studiile de caz, precum Biblioteca Colegiului Ștefan cel Mare din Târgu Neamț și Zanziblue Waves Resort din Zanzibar, Tanzania, au ilustrat aplicarea practică a neuroarhitecturii și inovării materiale în proiectele lor, subliniind importanța unei abordări bazate pe cercetare pentru a crea spații arhitecturale avansate și funcționale.

 

 

BURAK PEKOĞLU, Fondator & Director Creativ, BINAA I Building Innovation Arts Architecture, Turcia

Prezentare: Core to Shell: Customized Formations”

În cadrul acestei prezentări Burak Pekoğlu a abordat concepte esențiale precum programul de construcție: hardware vs software, programarea interioară și formarea exterioară, modelarea limitelor interioare, formările de la parte la întreg și ciclul de viață programatic al artefactului. Prin analiza acestor idei, el a evidențiat modul în care designul inovativ poate personaliza și transforma structurile arhitecturale, subliniind importanța integrării armonioase dintre funcționalitate și estetică.

 

 

ELIEN DECEUNINCK, Associate Interior Designer, MVRDV, Olanda

Prezentare: Interiors for brands”

Studii de caz: NIO House Rotterdam & Amsterdam, Tiffany & Co.’s Changi Airport, Café Camaleon

Elien a subliniat importanța dezvoltării proiectelor de interior pornind de la narațiuni puternice, înrădăcinate într-o înțelegere profundă a clienților, utilizatorilor și caracterului local. Ea a demonstrat cum imersiunea în contextul unic al fiecărui proiect permite crearea unor medii care reflectă identitatea brandului și rezonează profund cu persoanele care interacționează cu acestea.

 

 

ALEXANDRIN BURAGA, Fondator AB+Partners, Republica Moldova

Prezentare: Designing for entertaining”

Studii de caz: VIVI SPA, CORSO PIZZA

Prin prezentarea sa, Alexandrin Buraga a evidențiat conceptul de design prietenos cu bugetul. Focusul lecturii a fost pe importanța asigurării unei rentabilități optime fără a compromite calitatea. De asemenea, Alexandrin a discutat despre menținerea consistenței imaginii de marcă, demonstrând cum proiectele lor creează o identitate vizuală coerentă și de impact, aliniată perfect cu obiectivele de afaceri ale clienților.

 

 

KAMRAN AFSHAR NADERI, Arhitect, designer de mobilier și sculptor, co-fondator Memar Magazine & KAN Artworks, Iran

 

 

STEFANO CAPRANICO, Senior Associate Architects UNStudio, Germania

Prezentare: Inside Out: Designing Human Spaces from Within”

Studii de caz: Echo Delft, Arnhem Station, Mercedes Benz Museum

În această prezentare, Capranico a discutat cum designul interior joacă un rol crucial în modelarea învelișului arhitectural exterior, punând accent pe crearea de spații cu adevărat centrate pe om. Studiind proiecte emblematice precum Echo Delft, Gara Arnhem și Muzeul Mercedes-Benz, Capranico a analizat evoluția principiilor de design de-a lungul timpului, evidențiind cum acestea contribuie la dezvoltarea unor spații care reflectă nevoile și experiențele utilizatorilor

 

 

UMUT İYIGÜN, Fondator MUUM, Turcia

 

 

KSENIA PUZAKOVA, Senior Architect & Interior Designer Pininfarina, Italia

Prezentare: Iconic Tower”

Studiu de caz: Iconic Tower

Ksenia Puzakova a discutat despre zonele publice și spațiile rezidențiale, intenția de proiectare, precum și procesul de selecție și cercetare a materialelor și tehnologiilor utilizate. Studiul de caz al Iconic Tower a ilustrat abordarea inovativă și atenția la detalii care caracterizează proiectele Pininfarina, evidențiind modul în care designul poate crea un mediu distinctiv și reprezentativ pentru clienți.

 

 

Prezentări tehnice

CONSTANTIN JIGA, Manager Divizia Materiale de Constructii si Pardoseli Menatwork Solutions

Prezentare: Menatwork –  Acoustical solutions”

 

 

 

CRISTIANA ROȘU, CEO RADOX

Prezentare: CALORIFERE DECORATIVE: armonia absolută între design și eficiență termică”

 

 

Arh. ROXANA MITARCA PhD, Lighting Specialist, Creative Lighting Designer Zumtobel Lighting Romania

Prezentare: Retail Lighting: the impact of light on  ambiance and psychological considerations”

 

 

CĂTĂLIN NEAMȚU, National Sales Manager Romania& Moldavia Knauf Ceiling Solutions

 

 

Încheierea conferinței a fost marcată de o conversație deschisă și interactivă cu speakerii invitați, axată pe tema arhitecturii de interior și a proiectelor prezentate în timpul sesiunilor plenare. Această discuție a oferit participanților oportunitatea de a explora mai profund ideile și abordările inovative expuse, precum și de a adresa întrebări și de a primi răspunsuri direct de la experți.

 

 

 

Despre SHARE Architects

În ultimii 25 de ani, forumurile arhitecților SHARE au devenit o platformă cheie de networking pentru arhitecții și constructorii din Europa Centrală și de Sud-Est. SHARE oferă un cadru util pentru cunoașterea și înțelegerea diversității fenomenelor arhitecturale moderne. În prezent, evenimentele SHARE Architects au loc în 16 țări și au dezvoltat în jurul lor o comunitate de peste 50 000 de profesioniști.