NEWS

share-architects.com
12
Oct

Арх. Брендан Макфарлан, партньор в Jakob+MacFarlane, Франция ще участва в 5-тото издание на SHARE Sofia 2021!

Преподавал е в Архитектурното училище на Бартлет в Лондон; Архитектурната асоциация в Лондон; Специалното училище по архитектура в Париж; Архитектурния институт на Южна Калифорния в Лос Анджелис (2006 и 2018) и Висшето училище по дизайн. Проектите на студиото са били представяни в музеи по целия свят, включително във Victoria & Albert Museum (Лондон, 2003 г.), SFMOMA (Сан Франциско, 2004 г.), Архитектурния музей (Москва, 2000 г.). Разработките са били част от френската селекция за Биеналето по архитектура във Венеция през 2002 г., както и от международната селекция през 2004 и 2008 г.

Най-новите проекти на студиото са 50-метрова мултифункционална кула със социални жилища „Community House“ в центъра на град Knokke Heist в Белгия; училище по архитектура и урбанизъм (FA + U) в Mons, Белгия; киносалони в Pont-Audemer; сгради в La Rochelle и Montpellier; „FRAC arthothèque du Limousin“ в Лимож и дигиталният център за изкуства и култура „Trinum“ в Lomme Lille, Франция.

Jakob + MacFarlane е поканен да участва в международни архитектурни състезания за Музея за ново съвременно изкуство в Лиеж, Белгия; Международния конкурс за Центъра за сценични изкуства в Тайпе, Тайван; Мемориала в Мумбай, Индия.

Още с първите си проекти, Jakob + MacFarlane се налагат като експериментална лаборатория в архитектурата, фокусирана върху интегрирането на околната среда и дигиталната култура. Интересът на агенцията към програмни и градски социални иновации се забелязва в проекти, като Orange Cube в Лион и Frac Center в Орлеан. Студиото изследва техническите характеристики и материалността на всеки проект, за да установи точната им обвързаност и местоположение.