NEWS

share-architects.com
12
Oct

Арх. Алиреза Тагабони ще участва в 5 -тото издание на SHARE Sofia 2021 – Международен форум по архитектура и инженерство

Кралската академия на изкуствата определи иранския архитект Алиреза Тагабони за носител на наградата Dorfman, създадена да отличи таланта, който представя бъдещето на архитектурата. След като в продължение на 8 години трупа опит в различни архитектурни бюра, Алиреза започва собствена практика през 2004 г. и създава „Nextoffice” през 2009 година. Освен това той е художник и има докторска степен по архитектура. Чест сътрудник на списания и периодични издания за иранска архитектура и урбанизъм, той е преподавател и партньор в Центъра за съвременна архитектура – частна институция в Техеран, която предлага алтернативна програма за архитектурно образование.

NextOffice, базиран в Техеран, има за цел да предостави съвременна алтернатива на традиционната иранска архитектура, отговаряща на климатичните условия, икономическия, социално-политическия и културния контекст на всеки проект. Работата на студиото обхваща от еднофамилни къщи до жилищни, търговски и смесени мащабни комплекси, както и градски устройствени планове.

През последното десетилетие NextOffice спечели няколко награди Memar – престижно национално отлечие за архитектура в Иран, което се присъжда ежегодно. Това превърна архитектурното студио в една от най-търсените в страната. До момента екипът на NextOffice е проектирал над 60 проекта и е получил множество архитектурни награди.