Facebook
LinkedIn

SHARE Budapest 2021
Nemzetközi Építészeti és Műszaki Fórum

 
A november 23-án megrendezésre kerülő SHARE Budapest 2021 Nemzetközi Építészeti és Műszaki Fórum az építészet és az építési technológia kiemelkedő szereplőit és innovátorait hívja találkozásra. 

A hírlevél heti rendszerességgel jelentkező sorozatként indul útjára, hogy naprakész tájékoztatást nyújtson a 6. SHARE Budapest eseményével, valamint a régió híreivel kapcsolatban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és vegyen részt a SHARE Architects és a Budapesti Építész Kamara által szervezett rendezvényen november 23-án a Budapest Marriott Hotelben!
társszervező
Budapesti Építész Kamara
Meghívott előadók

GIANLUCA RACANA – igazgató, ZAHA HADID – Egyesült Királyság
Gianluca Racana a világ egyik vezető várostervező és építész irodájának, a Zaha Hadid Architectsnek az igazgatója 2013 óta. 2000-ben csatlakozott a ZHA-hoz a római MAXXI Kortárs Művészeti Központ projektvezetőjeként. Olyan nagyszabású munkák fűződnek a nevéhez projektvezetőként, mint a milánói Citylife vegyes használatú fejlesztés vagy a szaúd-arábiai Riyadh’s King Abdullah pénzügyi negyed ikonikus vasútállomása, emellett a praxis olasz és ausztrál projektjeiért felel. 2010-ben RIBA Stirling-díjjal ismerték el munkásságát.

ETAN KIMMEL – társalapító, Kimmel Eshkolot Architects – Izrael
A Kimmel-Eshkolot Architects egy izraeli építésziroda, melyet Etan Kimmel és Michal Kimmel-Eshkolot alapított 1986-ban Tel-Avivban. 2011-ben a cég kiérdemelte a Rechter Prize for Architecture elismerést, melyet Izrael legrangosabb építészeti díjaként tartanak számon. Az elismerést az Izraeli Védelmi Erők fogyatékkal élő veteránjainak létrehozott, Be'er Shevában található rehabilitációs központjának kialakításáért kapták meg. Az épületet emellett az év projektjének választották az Israeli Architecture magazin nemzetközi versenyén. A Kimmel Eshkolot Architects a Herzl-hegyi nemzeti emlékhely munkájával első díjat nyert a nemzetközi Dedalo Minosse versenyen, illetve megkapta a RIBA nemzetközi kiválósági díjat is 2018-ban.
Regisztráció

BERNARD KHOURY – alapító, Bernard Khoury – Libanon
Az 1968-ban született Bernard Khoury libanoni építész a modernizmust képviselő Khalil Khoury (1929-2008) fia. Az építész Bejrútban töltötte fiatal éveit a polgárháború ideje alatt (1975-1990). Tanulmányait az Egyesült Államokban folytatta: a Rhode Island School of Designban diplomázott 1991-ben, majd két évvel később a Harvardon szerezte meg mesterdiplomáját. Bejrútba visszatérve megkezdte szakmai karrierjét, és 1993-ban megalapította a DW5 építészirodát. A polgárháború utáni időszakban a város és városi táj a tervező szellemi műhelyévé és legfőbb inspirációjává vált. Bernard Khouryt Borromini-díjjal tüntette ki Róma önkormányzata, melyet negyven év alatti építészeknek ítélnek oda. 2014-ben a Velencei Biennálén a Bahreini Királyság nemzeti pavilonjának építésze és kurátora volt, továbbá társalapítója az Arab Építészeti Központnak.

LUKASZ PLATKOWSKI – igazgató, Gensler – Egyesült Királyság
Lukasz Platkowski vállalati szinten az EMEA magasépítési gyakorlatáért és a régió tervezési területéért felelős vezetőjeként széleskörű tapasztalattal rendelkezik nagyméretű kereskedelmi, lakó- és közterületek tervezésében. 2004-ben csatlakozott a Genslerhez, azóta az építész számos nemzetközi és multikulturális projektben vett részt, ahol arról vált ismertté, hogy a tervezés határait próbálja megkérdőjelezni. Vendégoktató a Nottinghami Egyetem Építészeti és Épített Környezeti szakán, valamint korábbi zsűritagja olyan elismeréseknek, mint a rangos LEAF Awards 2015 és 2016, illetve a World Architectural News. Az építész emellett hozzájárul a BCO CTBUH stratégiai irányelveihez.

KRZYSZTOF INGARDEN – társalapító, INGARDEN & EWY ARCHITEKCI – Lengyelország
Krzysztof Ingarden 1982-ben diplomázott a Krakkói Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, 1987-ben doktori címet szerzett. 1983-1985 között a japán Tsukubai Egyetem Művészeti és Tervezési Iskolájában doktori gyakorlatát töltötte, 1984-1985 között a tokiói Arata Isozaki Atelier, 1987-től pedig a J.S.Polshek & Partners munkatársa volt New Yorkban. A JET Atelier (1991-2009) és az Ingarden & Ewý Architekci (1998-tól) társalapítójaként Jacek Ewývel közösen irányította az irodákat. 2003-tól előadója, 2003-2011 között dékánhelyettese volt a Krakkói Főiskola Építészeti és Képzőművészeti Karának, 2010 óta külföldi vizsgabiztos a brit Dundee Egyetem Építészeti Karán, 2002-től kezdődően pedig Japán tiszteletbeli konzulja Krakkóban.

MARTIN HRISTOV – alapító, E -Arch Studio – Bulgária
A várnai E-Arch Studio egy építészeti és várostervezési vállalat, melyet Martin Hristov és Galina Baleva alapított 2001-ben. A csapat portfóliója színes: vettek már részt lakóépületek, szállodák, irodaházak, oktatási és egészségügyi intézmények, sportlétesítmények, ipari épületek és családi házak tervezésében is.
A rendezvény biztonsága érdekében kérjük, regisztráljon online,
és tartsa be a hatályos COVID-19 előírásokat.
Regisztráció

Reynaers, a SHARE Budapest 2021 fő partnere
Az alumínium erős, könnyű, tartós, korrózióálló, újrahasznosítható és szinte bármilyen formára alakítható, így lehetővé teszi azt az építészetben, amire más építőanyagok, például a tégla vagy a fa nem képesek. A 20. század eleji széles körű elterjedése óta a modern építészet forradalmi eszköze.
Tudjon meg többet  
Támogató
Fő médiapartner
Új helyszínen a SHARE Budapest 2021
A rendezvény a Budapest Marriott Hotelben kerül megrendezésre.Kövessen minket:

Facebook
LinkedIn
YouTube
Instagram
Flickr
A szervező elérhetősége: share@abplusevents.com
KONFERENCIÁK   DÍJAK   KÖZÖSSÉG   KÖNYKIADÁS
Közvetlen kommunikációt biztosítunk az építész, mérnök és építőipari szakmai szereplők között
Kelet- és Közép-Európában.
ALBÁNIA   BOSZNIA-HERCEGOVINA   BULGÁRIA   CIPRUS   CSEH KÖZTÁRSASÁG  
ÉSZAK-MACEDÓNIA  GÖRÖGORSZÁG   KOSZOVÓ  LENGYELORSZÁG   MAGYARORSZÁG  
MOLDOVA   MONTENEGRÓ   OLASZORSZÁG   ROMÁNIA   SZERBIA   SZLOVÁKIA   SZLOVÉNIA
powered by
Copyright © *|CURRENT_YEAR|*
*|LIST:COMPANY|*, Minden jog fenntartva.