Angela Kovács

Președinte OAR Târgu Mureș

Angela Kovács

Președinte OAR Târgu Mureș

Biography

De la absolvirea Facultatii de Arhitectura Ion Mincu in 1979 am activat in Targu Mures, ca arhitect si urbanist. Am lucrat in colective de proiectare pluridisciplinare, care si-au lasat amprenta pe spatiul construit al municipiului si nu numai. Am fost arhitect sef al municipiului Targu Mures timp de 8 ani, presedinta Filialei Mures a Ordinului Arhitectilor din Romania vreme de 8 ani si sunt presedinta Sucursalei Mures- Bistrita Nasaud a Uniunii Arhitectilor din Romania.

Din 2008 am reprezentat OAR la „European Forum for Architectural Policiies” in cadrul caruia am organizat la Bucuresti in 2019 Conferinta Europeana pentru Politici de Arhitectura. Din 2021 sunt reprezentanta OAR ca membru corespondent la Uniunea International a Arhitectilor in “Committee International Women in Architecture”. Am organizat evenimente publice, festivaluri de muzica si arte, conferinte despre arhitectura cu invitati prestigiosi. Am organizat la Targu Mures,in 2018 si 2021, in calitate de curator a doua sectiuni, Bienala Nationala de Arhitectura. Toate pentru a pune municipiul Targu Mures pe harta locurilor in care se promoveaza arhitectura de calitate, in care se incearca sa se impuna cetateanului cutura arhitecturala.

In 2021 Filiala OAR Mures a participat activ la infiintarea la Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinta si Tehnologie George Emil Palade din Targu Mures a sectiei de Arhitectura de 6 ani, cu predare in limba engleza. Pe partea profesionala am intocmit proiecte cu functiuni diverse, de la urbanism la obiecte de arhitectura, care cuprind locuire, servicii si birouri, constructii de invatamant, sportive si de cultura, constructii de sanatate. Aici se inscrie si proiectul propus spre prezentare conferintei – Reparatii capitale si extindere cladire pentru activitati medicale in incinta Spitalului Clinic Judetean Mures.