NEWS

share-architects.com
8
Nov

Bemutatkoznak a SHARE Budapest előadói – Martin Hristov / E-Arch Studio

A várnai székhelyű E-Arch Studio egy díjnyertes építészeti és várostervezési vállalat, melyet Martin Hristov és Galina Baleva alapított 2001-ben.

Martin Hristov Várnában született, diplomáját 2001-ben szerezte a Szófiai Építészeti, Építőmérnöki és Geodéziai Egyetem építész szakán. Az egyetemi évek alatt gyakorlatát a franciaországi Saint-Victor-la-Coste, majd Firenze városában töltötte. 2016 óta BREEAM minősítéssel rendelkezik. Az építész 2012 és 2016 között a bolgár építészkamara elnökhelyettese lett, 2016 óta az igazgatótanács alelnöki posztját tölti be.

A menedzserként és tervezőként is dolgozó Martin Hristov Galina Balevával közösen megalapította a várnai székhelyű E-Arch Studiót 2001-ben. A építészeti és várostervezési vállalat portfóliója színes: a csapat vett már részt lakóépületek, szállodák, irodaházak, oktatási és egészségügyi intézmények, sportlétesítmények, ipari épületek és családi házak tervezésében is.

A stúdió munkáját számos versenyen díjazták már: többek között kiérdemelték a bolgár Év épülete címet, a Várna-díjat, valamint az IBA – Infrastructure Bulgaria Awards és két alkalommal a BigSEE Architecture Awards elismerést is. Olyan munkák fűződnek a nevükhöz, mint az aheloyi WAVE Resort vagy a várnai Coral Residence.

Egyik legtöbbet méltatott munkájuk a Kulturális rendezvények terme a várnai Első Nyelvi Iskolában, melyet 2020-ban adtak át. A projekt során a középiskola étkezdéjének egy részét leválasztották, és egy többfunkciós, különböző események lebonyolítására alkalmas térré alakították át, mely könnyen átalakítható, átszervezhető az igényeknek megfelelően.

Találkozz Martin Hristovval a SHARE Budapest 2022 rendezvényén! A 6. alkalommal megrendezett fórum február 15-re Budapest Marriott Hotel kerül megrendezésre a Budapesti Építész Kamara és a SHARE Architects szervezésében.

 

Meghívott előadók: 

  • ETAN KIMMEL, társalapító, Kimmel Eshkolot Architects, Izrael;
  • LUKASZ PLATKOWSKI, igazgató, Gensler, Egyesült Királyság;
  • KRZYSZTOF INGARDEN, társalapító, INGARDEN & EWY ARCHITEKCI, Lengyelország;
  • MARTIN HRISTOV, alapító, E-Arch Studio, Bulgária;
  • ERICK VAN EGERAAT, alapító, Erick van Egeraat, Hollandia. 

A regisztráció már nyitott: https://share-architects.com/about-share-budapest-2022-forum/. A BÉK tagjai kedvezményes áron, 40 Euró ellenében válthatják meg jegyüket az eseményre. 

A SHARE Architects Forum az elmúlt 24 évben egy közvetlen kommunikációt támogató platformot hozott létre a az építész, építészmérnök és építőipari szereplők számára Közép- és Délkelet-Európában. A felület hatékony segítséget nyújt az iparágak összekapcsolásában, valamint a kortárs építészeti folyamatok megértésében. A SHARE rendezvényeket 15 országban szervezik meg Európa-szerte, a SHARE közösségnek több mint 50 000 tagja van világszerte. Kérdésekkel, foglalásokkal és szponzorálási lehetőségekkel kapcsolatban lépjen velünk kapcsolatba a share@abplusevents.com ügyfélszolgálati e-mail címen.

 

Coral Residence – építész: E-Arch Studio – forrás: BigSEE Architecture Award

 

WAVE Resort – építész: E-Arch Studio – forrás: Building of the Year Bulgaria

 

Kulturális rendezvények terme az Első Nyelvi Iskolában – építész: E-Arch Studio – forrás: EUMiesAward

 

Kulturális rendezvények terme az Első Nyelvi Iskolában – építész: E-Arch Studio – forrás: EUMiesAward