NEWS

share-architects.com
18
Apr

Ο Ρουμάνος αρχιτέκτονας Adrian Soare, συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Cumulus, προσκεκλημένος ομιλητής στο SHARE Athens 2022 Forum

Ο Adrian Soare αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Βουκουρεστίου το 1999, όπου συνέχισε να εργάζεται ως βοηθός καθηγητής μέχρι το 2004. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ρουμανικού Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων μεταξύ 2010 και 2014.

Το 2001 ίδρυσε το Urban Cult Architecture Studio και στη συνέχεια, το 2006, το SYAA μαζί με την Eliza Yokina. Από το 2017 είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος (CEO) του Cumulus Architecture Office, μιας μεγάλης αρχιτεκτονικής εταιρείας με έδρα το Βουκουρέστι.

Ο Adrian Soare θαυμάζει ένα καλοφτιαγμένο αρχιτεκτονικό ή αστικό περιβάλλον, τη φύση και αναζητά την απλότητα και το νόημα σε κάθε δημιουργική του χειρονομία. Ως εννοιολογικός αρχιτέκτονας, κάθε φορά που εμπλέκεται σε ένα έργο, επιδιώκει να καταλάβει την ουσία του, μελετώντας το πολιτιστικό, φυσικό και ιστορικό πλαίσιο. Είναι εξειδικευμένος σε έργα κατοικιών και ξενοδοχείων, έργα μικτής χρήσης και το σχεδιασμό του δημόσιου χώρου. Η επαγγελματική του δραστηριότητα έχει βραβευθεί με πολλά βραβεία και υποψηφιότητες σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις.

Βραβεία:

The Marmorosch Hotel by Autograph Collection, Bucharest

Business Incubator office building, Brasov

Romanian Pavilion at World Expo 2020 Dubai

ELBA Industrial Platform mixed use development, Timisoara

Το CUMULUS είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο με μεγάλη τεχνογνωσία και δεξιότητες για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σχεδιασμού – αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας και βιομηχανικού σχεδιασμού. Το γραφείο έχει αναλάβει μεγάλα οικιστικά έργα, ξενοδοχεία, γραφεία, βιομηχανικές περιοχές, έργα αποκατάστασης και αναδιαμόρφωσης δημόσιων χώρων αλλά και εσωτερικής διακόσμησης. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρουν στους επενδυτές την ευκαιρία να έχουν τον έλεγχο του κόστους του κτιρίου, μέσω της υπηρεσίας ελέγχου κόστους των έργων σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες του γραφείου CUMULUS σχεδιάζουν υπεύθυνα για τους πελάτες τους, αλλά και για τις κοινότητες όπου πραγματοποιούνται τα έργα.